bitskEmma

Mega nojig mamma *

Jag kan inte sova..
Jag har varit mamma i tre år och två månader- men jag har aldrig vart så orolig att jag inte vågat sova..
Aldrig har jag legat och kollat om de andats, lyssnat efter andetag,kollat så deras bröstkorg rört sig upp och ner- inte en enda natt..
Jag har alltid känt mig trygg alltid känt mig säker, men inatt har jag en oro klump i magen..

Norpa håller på och få minst en tand nere , jag märkte det idag men borde förstått det redan innan med tanke på kaskaderna av dregel som sprutar ur munnen på ungen och att hon tuggar frenetiskt på allt som kommer i hennes väg, men nä, de ha hon ju gjort ett tag så först idag kände jag den lilla vassa toppen på höger framtand!
Igår låg hon på golvet o lekte i babygymet när hon plötsligt lät konstigt och jag tog upp henne. Det verkade som hon hade nått i munnen men jag har aldrig sett det i så fall och hon började klökas så jag vände på henne lite och dunkade lätt och det kom ett rap.
Ända sedan dess ha hon hållt på med tungan och smackar och smaskar och dreglar extra och klöks ibland. Inte hela tiden och det går långa perioder emellan men det återkommer ändå.
Nu ikväll var det som hon satte massa dregel i halsen och ulkade och hade sig..

Nu till min oro- jag vet inte om hon gör detta pga ökad salivproduktion i och med tänderna eller att de kliar i munnen eller för att hon har nått fast i halsen?!?

Det var inget på golvet där hon låg vad jag vet men vad vet jag- man ser inte allt alltid;/
Jag är så jäkla skiträdd att hon mitt i natten plötsligt slutar andas pga att något sitter i halsen och flyttar på sig och täpper till:(

Manisk morsa lr;p

Daniel tycker jag överreagerar men jag kan inte släppa känslan..

Som sagt, jag har inte vart orolig nånsin innan över värre saker så varför säger magkänslan plötsligt att jag borde vara vaksam?
Det skrämmer mig!

Eller så är det ett hårstrå, lr har hon ont i halsen, eller e det svullet vid tanden, eller stoppar hon bara ner handen för långt så hon spyr och sätter spy i fel strupe, lr har hon hakat upp en reflex eller är det helt enkelt nån fix idé…

Jag gillar inte eller

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna R

  Usch jag förstår hur du känner.. det är en så hemsk tanke. 🙁 samtidigt ät det ju bra att du är på din vakt när det händer något annorlunda. Nu vet jag inte om det är samma, men det händer ganska ofta att Albin får upp kräk eller vad jag tror kan vara mkt salvin som han har samlat på sig för att sedan försöka svälja det, och då toksväljer han , som att det håller på att blir för mkt i munnen på honom och att han inte alla gånger hinner med för att det blir för mkt att svälja.. om du förstår hur jag menar… det brukar ofta blir när han använder sin napp. Jag är riktigt hönsig av mig när det gäller att kolla andningen… jag skulle aldrig får någon ro i kroppen om vi inte hade vårt andningslarm till honom. Den är så smidig och guld värt! Man slipper gå upp och kolla barnet..det räcker att bara kolla om den lilla lampan som indikerar deras andetag blinkar. Super!

  Hoppas dock att du har kunnat sova något inatt trotts din oro!

  1. bitskemma

   Ja de e säkert nått sånt som du beskriver!
   men jag hade rätt om att natten skulle bi jobbig- jag ha vart uppe hela med ofelia som hade över 40 graders feber o yrade- de kanske va de klumpen handlade om;p

stats