bitskEmma

lite böcker i brist på annat*

igår medans jag låg med högerfoten i högläge och förbannade min enorma klumpighet

hade jag en riktig läsdag

inte mindre än 3 böcker plöjde jag mig igenom innan jag somnade vid ett;P

japp jag läser väldigt fort och effektivt;)

den första som följa med i badet var den här sanningsberättelsen om en ung tjej som blev våldtagen och började sälja sex..jag gillar verklighetsbaserade böcker-man kan lättare relatera till huvudpersonen på nått sätt och allt är inte alltid så där otäckt lyckligt som i Hollywood;P

Här är jag nog lite kluven i mitt tyckande..jag har så svårt att förstå och att sätta mig in i det eftersom jag aldrig vart i närheten av en liknande situation..jag förstår inte barnen och jag förstår inte de vuxna. samtidigt blir jag skrämd och börjar fundera över mig själv som blivande mamma och hur tusan det ska gå och vad jag hade gjort i en sån sits osv.

helt klart läsvärd. det får inte vara så. folk måste veta att det finns. usch!!

från en verklighetsbaserad bok till något av det konstigaste sjukaste jag någonsin läst. En bok i Robinsonanda där man har placerat ut ett gäng seriemördare på en öde ö för att göra dokusåpa av att de tar livet av varandra.

jag förstår nu varför Maxi reade ut den för 19 kronor-jag förstår inte varför jag var så dum och lockades av den.

för visst gillar jag seriemördargrejer;O och konstiga saker men det här var under all kritik med Tom Cruise,siamesiska trillingar,starbucks och albinos för att nämna några..

LÄS INTE=P

sista boken innan jag däckade var också verklighetsbaserad. den handlar om Toni som blev sexuellt utnyttjad och misshandlad av sin pappa från sex års ålder fram till fjorton års ålder då hon blev gravid med honom och det hela uppdagades. hennes mor var under alla år passiv trots att hon visste och Toni slutade aldrig att älska henne trots detta.

AHHH vad frustrerad jag blir. man kan inte göra så mot ett barn. man kan ännu mindre stå brevid och titta på. man kan inte älska någon som gjort så mot än i så många år. ännu en gång kan jag inte förstå barnen och inte förstå de vuxna men här är det åtminstonde ingen tvivel om hur jag hade hanterat situationen som blivande mor. INGEN går före mitt barn.

läs den eller låt bli…

***

blev en riktig liten bokrecension idag..en flummig sådan;P

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats